malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge històrica de Can Palomo. Foto: Facebook Salvem Can Palomo
Societat

El PSC considera una "mesura molt dràstica" suspendre les llicències d'enderrocament de Can Palomo

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat aquest dijous l’inici dels treballs previs per a la catalogació de la masia de la finca del Bon Pastor com a Bé Cultural d’Interès Local. A més, també s’ha tirat endavant la suspensió durant un any de les llicències d’enderrocament sobre aquesta finca i, de manera paral·lela, l’encàrrec d’un estudi a Patrimoni per conèixer més a fons els valors artístics, històrics i etnològics de la finca.

El punt ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern, és a dir, JXM, ERC, el PDeCAT i la CUP. Els regidors del PSC han votat en contra.

Des del PSC s’han mostrat en desacord amb la suspensió de les llicències d’enderrocament. Segons el regidor Sergi Ortín, es tracta “d’una mesura molt dràstica”. A més, va retreure a l’equip de govern que no hagi parlat amb la propietat d’aquesta finca.

El regidor socialista va subratllar que el seu partit vol treballar en la preservació de la finca de Can Palomo però no comparteixen la manera com s’està gestionant per part del govern.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, va mostrar la seva sorpresa pel vot contrari dels socialistes. Castellà, que va reconèixer que encara no s’han mantingut converses amb la propietat, va destacar que aquesta suspensió és “un acte preventiu”.

Recordem que al ple del juliol es va aprovar, per unanimitat, una moció per iniciar els tràmits administratius per a la catalogació d'aquesta finca com a Bé Cultural d'Interès Local.

Altres punts del ple

D’altra banda, el ple ordinari d’agost també ha aprovat inicialment el reglament de participació ciutadana amb el vot a favor dels partits al govern, JXM, ERC, PDeCAT i la CUP. El PSC, a l'oposició, s’ha abstingut.

Destacar també l’aprovació provisional de la modificació dels articles 55 i 56 de la normativa del POUM, i de la delimitació de les subzones de casc antic. En aquest cas, ha tirat endavant amb el vot a favor del govern municipal. El PSC ha votat en contra. La regidora del PP no va assistir al ple.Publicat:
10-08-2018 / 09:32:31
Actualitzat:
10-08-2018 / 09:50:33

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits