malgratcomunicacio.cat

En directe

Obdúlia Cuatrecases és una de les actrius de la Festa dels Empestats.

Obdúlia Cuatrecases: "Treballar junts per fer una cosa pel poble és molt satisfactori"

Obdúlia Cuatrecases és una de les actrius que des de fa 7 anys participa a la Festa dels Empestats. En l'edició d'enguany, s'ha posat de nou dins del paper de la remeiera Maria per donar vida a una de les dues escenes obertes a tothom. 550 persones van poder gaudir dissabte a la nit de la visita guiada dramatitzada, que en aquesta edició es va complementar amb un mercat d'artesans.Publicat:
06-08-2018 / 09:17:42
Actualitzat:
06-08-2018 / 14:37:27

La Festa dels Empestats, que s'ha celebrat aquest darrer cap de setmana, ha traslladat els visitants als segles XVI i XVII per reviure la creació de la parròquia de Malgrat, la contractació d'un gran retaule i, com sempre, l'arribada de la pesta bubònica. En aquest llarg recorregut històric, els 550 visitants van poder veure sis escenes: la concòrdia de separació de parròquies, les bugaderes, la contractació del retaule, el taller del retaulista, les conseqüències de l'obra i revelació. La visita guiada d'enguany, a més, recuperava dues escenes d'edicions passades que podien ser visitades per a tothom. Eren la mort d'un blanch, i la morberia i la remeiera.

Les escenes han permès, a més, recórrer espais com la biblioteca La Cooperativa, les Peixateries Velles, el pati del centre de la Comunitat Terapèutica del Maresme, l'Església, el pati de la Torre de la Vídua de Can Sala, o Can Campassol. La visita guiada, a més, s'ha complementat enguany amb un mercat d'època i una mostra d'artesans.

Ona Malgrat va poder entrevistar a una de les actrius, l'Obdúlia Cuatrecases, que repetia personatge en una de les escenes recuperades d'altres edicions. Cuatrecases, que feia de remeiera Maria, diu que una de les coses que més la satisfà de la Festa dels Empestats és "la variació de caràcters i de tipus de persones que treballen juntes per fer una cosa pel poble d'aquesta envergadura". "Hi ha un ambient boníssim, ens ho passem molt bé; hi ha un ambient familiar", ha afegit Cuatrecases.

La Festa dels Empestats ha arribat enguany a la seva setena edició. Més d'un centenar de persones fan possible la seva organització.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits