malgratcomunicacio.cat

En directe


Protecció Civil activa l'alerta per l'onada de calor

Segons les previsions meteorològiques, l'onada de calor tindrà el seu màxim entre aquest divendres i dissabte. Les temperatures poden arribar als 35 ºC a la costa. El Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos per calor fins dissabte i Protecció Civil, que ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, demana precaució davant les temperatures previstes. La Corporació de Salut del Maresme i La Selva dóna consells als ciutadans per afrontar l'onada de calor tant a casa com al carrer.Publicat:
02-08-2018 / 12:06:47
Actualitzat:
02-08-2018 / 14:27:00

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que arribi una massa d'aire molt càlid que afectarà bona part de la Península Ibèrica amb valors de temperatura per sobre de la mitjana. Tot i que aquests dies ja s'han superat localment alguns llindars de calor a punts de l'interior de Catalunya, a partir d'aquest divendres, la situació s'estendrà a més zones del país. Les altes temperatures, a més, persistiran, com a mínim, fins el proper dimarts 7 d'agost. Si aquesta previsió es confirma, aquest serà l'episodi de calor més llarg d'aquest estiu.

L'augment tèrmic tocarà sostre a partir d'aquest proper cap de setmana. Les temperatures màximes podran situar-se entre els 30 ºC i els 35 ºC al litoral. Les mínimes, també seran altes i es mantindran entre els 20 ºC i els 25 ºC.

Davant d'aquesta situació Protecció Civil, que ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, demana precaució davant les temperatures previstes.

Consells a casa i al carrer

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva aconsella a casa tancar les persianes i les finestres on toca el sol durant tot el dia, obrir les finestres a la nit, recórrer a algun tipus de climatització, beure aigua i refrescar-se sovint; al carrer, portar gorra o barret, usar roba lleugera de colors clars, buscar les ombres portar aigua a sobre i, sobretot, evitar sortir a les hores de més calor i evitar les activitats físiques intenses; i als àpats, beure força i tenir cura de l'alimentació, fer menjars lleugers, prendre aliments rics en aigua, i beure molta aigua o sucs.

Ana Fernández, infermera domiciliària de l'Àrea Bàsica de Salut Lloret - Tossa de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, explica que la calor pot provocar "confusió mental, escalfor a la pell, sudoració i envermelliment, nàusees, vòmits, taquicàrdia, respiració ràpida, mal de cap o, fins i tot, desmai". Fernández recomana que si trobem algú que pateix un cop de calor "l'hem de posar a l'ombra, refrescar-li la roba i la cara, tombar-lo i aixecar les cames". "Si veiem que amb aquestes accions la persona no es troba bé, hem de trucar al 112 o al 061 i mai l'hem de deixar sol", afegeix Fernández.

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva demana que es tingui especial consideració amb col·lectius com ara les persones majors de 70 anys, els nadons, les persones que viuen soles o amb risc d'exclusió social, discapacitats o malalts crònics.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits