malgratcomunicacio.cat

En directe

Sessió plenària de juny
Societat

L'Ajuntament de Malgrat sancionarà les persones que retirin símbols de la via pública

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar durant la sessió del ple del mes de juny per via d'urgència una moció que va presentar el grup municipal d'ERC a petició de l'ANC-Malgrat per la Independència a favor de la llibertat d'expressió als espais públics del municipi. La moció va rebre el suport dels partits que conformen el govern, JXM, ERC, PDeCAT i la CUP i el vot contrari del PSC i PP.

El text de la moció està originat per la polèmica que s'ha generat a la societat davant el fet que moltes persones fan servir el símbol del llaç groc per mostrar el seu rebuig "a la presó cautelar d'activistes socials i càrrecs electes". Segons la moció, "el llaç es fa servir com a mostra de solidaritat passiva i de suport a determinades causes, és un símbol positiu, sense perjudici de cap altra causa o col·lectiu". Una polèmica sorgida entre defensors i detractors del ús del llaç groc que en alguns punts del territori català s'ha viscut amb moments de molta tensió.

La moció denuncia que "col·lectius i persones contràries als llaços grocs s'organitzen per treure'ls de manera indiscriminada de llocs públics i privats, independentment si disposen de permís municipal o no, vulnerant i atacant els sentiments i el dret de les persones que els han posat".

El president de l'ANC-Malgrat per la Independència, Juanjo Marchal, ha explicat a Ona Malgrat que l'objectiu d'aquesta moció és "descriminalitzar el fet que qualsevol persona a títol individual pugui posar llaços en espais visibles, públics o privats, com si estigués fent una cosa malfeta, quan per exemple no s'actua contra altres persones que de manera organitzada i violenta coaccionen la llibertat d'expressió de la gent amb missatges molt clars".

Segons Marchal, amb l'actitud de determinats partits, "s'està criminalitzant un fet que és innocou per a la societat com el fet de posar llaços grocs". El president de l'ANC lamenta els arguments que els regidors del PSC i del PP van donar durant la sessió plenària per justificar el seu vot contrari.

Entre els acords presos a la moció hi ha el de sancionar les persones que retirin símbols de la via pública i d'espais privats, en compliment de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana de Malgrat de Mar.Publicat:
15-06-2018 / 14:45:35
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits