malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] L'Agrupació Sardanista Malgratenca 'La Barretina' presenta el 44è Aplec de la Sardana, una edició especial amb motiu del 90è aniversari de l'entitat

L'Agrupació Sardanista Malgratenca 'La Barretina' presenta el 44è Aplec de la Sardana de Malgrat de Mar, que es celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre. La trobada d'enguany tindrà quatre sardanes d'estrena en motiu del 90è aniversari de l'entitat, dues d'aquestes "per recordar": una en col·laboració amb Colla de Diables RatpenatsInfernals i l'altra sota el títol de 'Llibertat', per reclamar l'alliberament dels polítics catalans empresonats.Publicat:
28-05-2018 / 13:12:20
Actualitzat:
28-05-2018 / 14:43:40

Joan Bigas, membre de la junta de l'Agrupació Sardanista, ha explicat que, aprofitant el 20è aniversari de la colla dels RatpenatsInfernals, la cobla tocarà una sardana conjuntament amb el grup de percussió dels diables. "És una sardana nova que s'ha tocat poc, però aquí, ja que tenim els diables i que a més a més fan 20 anys, hem mirat de fer una sardana que ells puguin tocar batucada juntament amb la cobla", ha manifestat Bigas.

D'altra banda, Joan Bigas ha parlat de la sardana 'Llibertat', en la qual els balladors tindran globus vermells i grocs que deixaran anar un cop s'acabi. "Vermell i groc és símbol de llibertat", ha assegurat Bigas. Montserrat Clapés, presidenta de l'entitat, ha afegit que "la sardana ja és un símbol de llibertat, el sol fet de ser una rotllana i que tothom pot entrar quan vulgui i en el lloc que vulgui, ja és el símbol de la llibertat".

Clapés i Bigas també han explicat que han trobat una sardana inèdita del compositor malgratenc Joan Vergés que no s'ha tocat mai, titulada 'La bonica Carla'. Aquesta també serà una de les estrenes del 44è Aplec, que compta amb un cartell "molt representatiu" de La Pilona de Malgrat de Mar, fet per Joan Farré.

Abans de l'Aplec, però, el proper 17 de juny l'Agrupació Sardanista Malgratenca 'La Barretina' celebrarà la Diada del soci, coincidint amb la Diada universal de la Sardana. Serà l'inici de les ballades d'estiu, el començament de la temporada de celebració del 90è aniversari que s'allargarà fins al desembre, amb el Concert de Santa Llúcia.

Des del concert de la Diada del soci fins a principis de setembre, l'entitat dedicarà cada setmana una sardana a persones o entitats malgratenques, per tal que puguin gaudir-ne personalment. La primera serà en homenatge a la Coral Atzavara del municipi.

Montserrat Clapés, presidenta de l'entitat, ha afirmat que "som un dels pobles que tenim més sardanes dedicades, no solament a persones sinó també a indrets". "Totes aquestes són estrenades, s'han tocat més d'una vegada i més de dues, però d'aquesta manera cadascú podrà recordar la seva sardana", ha afegit Clapés.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits