malgratcomunicacio.cat

En directe

Sessió plenària de novembre, ahir dijous
Societat

Una forta tensió al voltant de la bandera espanyola monopolitza el ple de novembre

La sessió plenària de l’Ajuntament de Malgrat de Mar es va viure ahir enmig d’una forta tensió després que un grup de ciutadans que assistien entre el públic amb banderes espanyoles van increpar i interrompre constantment els regidors.

 Publicat:
17-11-2017 / 11:06:23
Actualitzat:
17-11-2017 / 12:02:50

L’ambient tens es va començar a viure mitja hora abans al carrer quan un grup de ciutadans cridats a través de les xarxes socials es van concentrar a l’aparcament de darrera l’església i van traslladar-se fins a les portes del consistori just en els minuts previs a l’inici del ple. Els crits eren de “Yo soy español”, “Viva España” o “Queremos la bandera”, en referència a que es pengi la bandera a la façana de l’Ajuntament.

Malgrat que es van anar debatent i aprovant tots els punts del ple, l’ambient tens es va respirar al llarg de tota la sessió fins el punt que l’alcaldessa va decidir fer un recés de 10 minuts als volts de les 9 del vespre. La sessió es va reprendre i en el torn de precs i preguntes la regidora del PP, Ana Vega, va instar l’alcaldessa a complir la llei i penjar la bandera al balcó.

Es retrets van ser creuats entre la regidora Vega i la portaveu del govern, Neus Serra. Serra va replicar dient que “governar per a tothom no és qüestió només d’una bandera”. Va retreure a la regidora del PP que titllés de “covard” l’alcaldessa, a la persona que representa a tots els malgratencs. La portaveu del govern va destacar que el fet de retirar la bandera no era només per una qüestió d’identitat sinó per tot el que va passar l’1 d’octubre i el fet d’haver posar en joc la democràcia. Segons Serra, la senyera és la bandera constitucional que representa a tots els malgratencs.

Un cop acabat el ple, en què hi havia una forta presència policial, tots els regidors de l’equip de govern van ser increpats i insultats. A més, els regidors del PDeCAT van ser i agredits verbalment i físicament pel carrer, tal i com han denunciat a través de les xarxes socials.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits