malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

El Govern de Malgrat de Mar estudiarà incloure al pressupost del 2018 algunes de les propostes de la diagnosi per a Malgrat Nord

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, format per JXM, ERC, el PDeCAT i la CUP, podria incloure en el pressupost del 2018, que aquests dies ha començat a treballar, algunes de les propostes sorgides de l’estudi i diagnosi de la zona Malgrat Nord.

Així ho ha dit en declaracions a Ona Malgrat la portaveu del govern i regidora d’Habitatge, Neus Serra. Ara, segons Serra, també s’haurà de concretar un calendari d’actuacions i analitzar amb la Diputació les possibles línies de subvencions.Publicat:
07-11-2017 / 13:23:42
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

L’estudi fet per la Diputació de Barcelona aposta per remodelar i convertir la plaça de Fèlix Cardona en un espai central del barri. El projecte preveu 20 actuacions, dividides en 4 eixos: consolidació del barri, Malgrat Nord i la ciutat, habitatge i participació i cohesió.

L'objectiu és redreçar aquest espai públic, que pateix segons l’estudi tècnic "un fort declivi i risc d'estigmatització". La proposta és crear un lloc central d'estada i de pas, fomentar l'ús de l'espai públic i la cohesió social, impulsar l'activitat social i econòmica i transformar el paisatge urbà i millorar les infraestructures. En aquest sentit, els tècnics redactors del projecte han defensat la necessitat que l'Ajuntament disposi d’un local de la plaça de Fèlix Cardona i hi ubiqui algun servei municipal de caire social com habitatge o benestar social. La idea és, segons van explicar, apropar els serveis municipals als veïns i veïnes del barri. 

La regidora d’Habitatge ha explicat que els veïns de la zona són molt proactius i joves, són els punts forts que destaca l’estudi, com també que l’espai urbanístic és molt ampli i permet fer diferents actuacions.

El projecte contempla altres propostes com crear un aparcament interior d'illa entre l'avinguda Mediterrània i els carrers de Girona, Indústria i Camí del Pla amb accessos des del carrer de Girona i l'avinguda Mediterrània. També es proposa que el pàrquing disposi de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

L'objectiu d'aquesta acció és augmentar les places d'aparcament per facilitar la recuperació de superfície per a vianants a l'espai públic així com fomentar la mobilitat sostenible.

Una altra de les actuacions previstes és la creació d'accessos segurs a les escoles amb l'obertura d'un nou accés a l'Escola Marià Cubí des del passatge d'Enric Granados, i l'adequació de l'accés a l'Escola Vedruna amb la prolongació de la rambla entre el Camí del Pla i l'avinguda del Carme. 

Alguns dels veïns i veïnes assistents a la presentació van exposar les seves inquietuds sobre temes com l'incivisme, l'aparcament, la falta d'un local social per al barri, entre d'altres.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits