malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

L'Ajuntament de Malgrat de Mar rebutja l'aplicació del 155 en un ple marcat per l'absència dels regidors del PSC

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat la moció promoguda per l’AMI i l’ACM de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola que suposa la suspensió de l’autogovern de Catalunya.

La moció ha tirat endavant amb els vots favorables dels regidors de Junts per Malgrat, ERC, PDeCAT i la CUP. Els regidors del PSC no van assistir al ple, tal i com anunciaven ahir al matí, i la regidora del PP hi va votar en contra.Publicat:
26-10-2017 / 12:29:31
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Amb l’aprovació de la moció, el consistori malgratenc dona suport al Govern de la Generalitat i el Parlament per fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i fundacional de la República Catalana aprovades pel Parlament. També es condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. El text demana al Govern espanyol i els partits que li donen suport que aturin la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

Des del grup de JXM Mireia Castellà denunciava l’atac a l’estat de dret que s’està produint des del Govern espanyol. Un atac, deia, al Govern de Catalunya i al dret de tots els catalans. Una situació que no es pot admetre, deia la regidora, ja que des d’aquí sempre s’han donat oportunitats al diàleg. Amb rotunditat destacava que “s’han traspassat totes les línies vermelles”.

Des d’ERC, Ramir Roger posava de relleu el moment històric i de futur que viu Catalunya. Recordava que des fa molts anys el seu partit ha estat acompanyant la gent del carrer, als qui encoratjava a no tenir por i sortir al carrer perquè els propers dies seran molt importants. Roger Ramir parlava de civisme i pacifisme per afrontar els propers dies i mesos. Recordava que “hem arribat aquí per falta de diàleg. Les situacions polítiques se solucionen amb diàleg i urnes”. Lamentava que s’ha hagut d’actuar com en èpoques llunyanes, en la clandestinitat. Això, deia Roger, no es pot esborrar de la memòria perquè vivim en democràcia.

Des del PDeCAT, Neus Serra incidia sobre les greus conseqüències que tindrà l’aplicació del 155, perquè “deixa el Parlament en estat vegetatiu”. Deia Serra que “els representants legítims seran substituïts per persones que no s’han presentat a cap comicis. Uns efectes que van fins i tot en contra de la Constitució espanyola que tant defensen. El Govern espanyol tindrà el poder absolut sobre Catalunya i la seva activitat parlamentària”. També destacava la regidora del PDeCAT que s’eliminen tots els mecanismes d’autogovern i que seran dirigents triats des de Madrid els que gestionin el futur de Catalunya mentre duri la intervenció. Neus Serra van dir que ahir volien haver pogut negociar el text de la moció amb els membres del PSC. Segons ella, els socialistes defugen aquesta responsabilitat tot i representar una part de la població. “Amb la seva absència es converteixen en còmplices d’una injustícia en uns moments històrics. Avui no defensen els drets i llibertats dels catalans”, deia Serra.  

Des de la CUP, Núria Casajuana, va recordar els drets que hi havia a la Constitució de la Segona República, i que la Constitució del 78 no va representar cap evolució. A més, deia, “els drets no s’han aplicat mai”. Segons Casajuana, l’Estat espanyol “no vol la independència per l’ “Stato Quo”, no volen perdre privilegis econòmics que tenen a través de les oligarquies empresarials. No volen deixar els espais de diners i poder”. A Catalunya, segons la regidora de la CUP, sí s’ha fet net amb la corrupció apartant els dirigents de les institucions. Els grans partits polítics com el PP i el PSOE no han fet res per millorar la vida dels ciutadans”. Núria Casajuana retreia al Govern espanyol que anteposi els bancs i les empreses a les persones.

Des del PP, la regidora Ana Vega, justificava la seva presència destacant que “ens devem al poble i per això avui hem vingut perquè ens han convocat”. El vot va ser en contra.

Galeria d'imatges

Ple extraordinari d'ahir dimecres

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits