malgratcomunicacio.cat

En directe


La revisió del Pla de Mobilitat proposa actuacions per reduir el trànsit de vehicles als carrers de Passada i Girona

Els treballs de revisió del Pla de Mobilitat proposen, d'una banda, crear plataformes úniques en alguns trams dels carrers de Passada i Girona i regular-los a 20 quilòmetres per hora; i, de l'altra, reordenar l'accés a l'aparcament de Can Rierola. Tot plegat per reduir el nombre de vehicles que actualment passen per aquests vials. La revisió del Pla de Mobilitat es va presentar ahir al vespre a la sala de l'Arxiu Muincipal. Els veïns que viuen als carrers de Passada i Girona ja van mostrar el seu desacord amb aquestes mesures.Publicat:
06-09-2017 / 08:10:56
Actualitzat:
06-09-2017 / 09:07:41

Una trentena de propostes són les que fa Mcrit, l'empresa que ha dut a terme la revisió del Pla de Mobilitat, per aplicar en els propers sis anys a Malgrat de Mar. Entre les més destacades n'hi ha dues que van encarades a reduir el nombre de vehicles que actualment circulen pels carrers de Passada i Girona.

Segons les dades que s'han recollit amb els treballs de revisió, ara mateix passen per aquests vials entre 2.500 i 5.000 vehicles cada dia i, concretament, en el tram que uneix la pujada del Castell amb el barri de Malgrat Nord, en passen 5.696 diàriament. És per això que es proposa crear plataformes úniques en els trams que la vorera no faci 1,8 metres d'amplada i regular la velocitat dels vehicles a 20 quilòmetres per hora. Segons la proposta que fa Mcrit, d'aquesta manera els vehicles es veuran obligats a reduir la velocitat i això farà que molts conductors no utilitzin aquesta via.

Amb la intenció també de reduir el pas de vehicles pel carrer de Girona, es proposa reordenar l'accés a l'aparcament de Can Rierola. En aquest sentit, Mcrit fa quatre propostes de les quals ja ha avançat que les més convenients són les que recomanen habilitar l'entrada i sortida a l'aparcament pel carrer de Joaquim Ruyra i, per tant, aquest vial hauria de canviar el sentit de circulació, i habilitar el doble sentit entre l'aparcament i el Camí del Pla. En una d'aquestes dues opcions es proposa tancar l'accés que hi ha al carrer de Sant Isidre i en l'altra habilitar-hi un sistema de control per permetre'n només l'entrada, però no la sortida. Aquestes mesures comportarien, a més, una remodelació de la circulació a la plaça de Joaquim Ruyra amb la idea que la plaça faci la funció de rotonda.

Els veïns i veïnes dels carrers de Passada i Girona ja van avançar ahir a la presentació de la revisió del Pla de Mobilitat que aquestes mesures no els convencien i van lamentar que no s'hagués tingut en compte cap de les propostes que havien fet per resoldre la problemàtica de l'excés de trànsit als vials i de la contaminació acústica i atmosfèrica que diuen que comporta. Els veïns estudiaran ara a fons el document definitiu per tal de valorar les propostes que es fan amb profunditat.

L'alcaldessa Carme Ponsa (JXM) va assegurar que "aquest és un estudi viu" i que "si hi ha alguna proposta que s'aplica però no funciona, evidentment, no es durà a terme".

Altres propostes

Entre la trentena de propostes que s'inclouen en aquesta revisió del Pla de Mobilitat també hi ha la de restringir l'accés al carrer de les Escoles durant el curs escolar, de setembre a juny, i, paral·lelament, obrir a la circulació de vehicles el carrer de Sant Esteve durant aquests mesos.

Els treballs també apunten cap a un canvi de sentit de circulació de l'illa de carrers de Joan Maragall, Mossèn Fèlix Paradeda i les avingudes de Tarragona i Verge de Montserrat. El tram de l'avinguda de Tarragona, entre Verge de Montserrat i Mossèn Fèlix Paradeda, a més, passaria a ser de doble sentit. La mesura es completaria amb la creació d'una petita rotonda a la cruïlla entre les avingudes de Tarragona i Verge de Montserrat. Tot plegat per convertir l'avinguda Verge de Montserrat en xarxa secundària i el carrer de Mossèn Fèlix Paradeda en xarxa veïnal.

La revisió també aposta per obrir l'avinguda Mediterrània i modificar el sentit de circulació dels carrers Llibertat i Passatge de les Ànimes, així com que el Camí del Pla, entre Narcís Monturiol i Josep Maria Folch i Torres, tingui doble sentit de circulació.

Galeria d'imatges

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits