malgratcomunicacio.cat

En directe


Un nou servei d'atenciˇ al domicili ajudarÓ les persones vulnerables que surten de l'hospital a casa

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, posarÓ en marxa el projecte Programa Atenciˇ DomiciliÓria Alta HospitalÓria a Malgrat de Mar. Es tracta d'un servei d'atenciˇ a domicili per a persones que reben l'alta hospitalÓria i necessiten d'ajuda quan tornen a casa.Publicat:
12-06-2017 / 11:18:50
Actualitzat:
09-06-2017 / 11:54:53

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa a disposició dels ciutadans un nou sistema d’atenció a domicili, gratuït, adreçat a persones que han estat ateses a l’hospital i que un cop donats d’alta necessiten d'ajuda externa a l’hora de realitzar activitats bàsiques de la vida diària, ajudant així en les situacions provocades per problemes de salut de caràcter sobtat, que suposen una sobrecàrrega en les famílies que veuen superada la seva capacitat de resposta en un primer moment. 

L’Ajuntament assumeix el cost total d’aquest servei, uns 7.450 euros. La necessitat de l’assistència domiciliària és valorada per les professionals de l’Hospital, del CAP i de l’Ajuntament. El suport es preveu de 45 dies màxim i 60 hores per persona. L'Ajuntament destinarà a aquest servei una treballadora familiar que s'encarregarà de gestionar les diverses tasques com ara els serveis d'atenció personal (higiene, alimentació, supervisió en la medicació...), els serveis d'acompanyament al domicili, les gestions fora del domicili i el suport en les mancances d'autonomia física, entre d'altres qüestions. Es calcula que unes 40 persones aproximadament es podran beneficiar d'aquest servei. Aquest programa pioner, ja es porta a terme des de fa uns mesos a Calella.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), ha explicat que el govern municipal ha cregut "prioritari i necessari" tirar endavant aquest projecte, el qual segons ha detallat, ha estat proposat des de fa temps per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. "A nivell polític s'ha decidit tirar-lo endavant per faciitar la vida a aquelles persones que surten de l'hospital, sobretot a aquelles que tenen poc o cap acompanyament familiar i necessiten ajuda". 

Galeria d'Óudios

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits