malgratcomunicacio.cat

En directe

Banc del Temps de Malgrat.

L'Ajuntament posarà en marxa el Banc del Temps l'1 de febrer

El Banc del Temps de Malgrat es presentarà avui, a les 15:30 h a la Biblioteca la Cooperativa. El Banc del Temps és una iniciativa social, sense ànim de lucre, que pretén aconseguir l'intercanvi de serveis entre les persones de Malgrat de Mar. El temps és la moneda de canvi. Per participar-hi només cal ser major d'edat i tenir interès a intercanviar el temps.Publicat:
26-01-2017 / 11:02:28
Actualitzat:
27-01-2017 / 11:35:47

El Banc del Temps és una iniciativa social, sense ànim de lucre, sorgida de la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Mitjançant aquesta iniciativa, que s'iniciarà l'1 de febrer, es pretén aconseguir l'intercanvi de serveis entre les persones del municipi.

Es poden intercanviar coneixements i aficions, tasques quotidianes, petites reparacions domèstiques, cuidar animals i plantes i acompanyament, entre altres coses.

El funcionament d'aquest projecte consisteix a què cada persona ofereix un servei o activitat en el seu temps lliure i, a canvi, pot demanar ajuda per resoldre necessitats del seu dia a dia. El banc no funciona amb diners, la moneda de canvi és el temps. Les persones inscrites a aquest projecte tenen accés a un compte de temps on queda recollit el seu crèdit de temps i amb el que podran intercanviar serveis gratuïts.

La tècnica d'Acció Social i Ciutadania, Maria LLord, ha explicat que "el compte bancari és un compte que té tot aquell que s'inscriu al banc del temps. La persona inscrita comença amb 30 hores i a mesura que es van intercanviant serveis es van sumant o restant hores, per allò que s'ofereix o es rep. El temps és la moneda de canvi". A més, ha afegit que "des de la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran es fa l'intercanvi a través d'una plataforma web. Tot això ho coordina l'Associació Salut i Família, que són pioners en els bancs del temps".

Aquest projecte té com a objectius generar llaços intergeneracionals i culturals i promoure la implicació social amb diferents capes poblacionals, mitjançant l'intercanvi.

Per participar-hi només cal ser major d'edat i tenir interès a intercanviar el temps.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits