malgratcomunicacio.cat

En directe


20 malgratencs són ja castellers de l'Alt Maresme

La Colla de Castellers de l'Alt Maresme, de la qual ja formen part una vintena de malgratencs i malgratenques, es va presentar en societat aquest passat dissabte al matí al Centre Cívic. Alcaldes i regidors van acompanyar els castellers en la seva presentació. La nova entitat comença a caminar amb 100 membres de Calella, Malgrat Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera, i el repte d'estrenar-se a la festa major de Sant Roc de l'any vinent


Publicat:
02-12-2013 / 11:45:24
Actualitzat:
04-12-2013 / 09:25:23

Els castellers de l'Alt Maresme van celebrar dissabte al matí al Centre Cívic la seva assemblea constituent. 100 persones de diferents pobles des de Calella i fins a Tordera, tot i que també algunes de Blanes, ja formen part d'aquesta nova entitat, que es va començar a gestar el passat mes de setembre. El cap de la Colla de Castellers de l'Alt Maresme, Marc Ruiz, va explicar dissabte que un grup de gent aficionada als castells va començar a fer una crida pels diferents pobles del nord de l'Alt Maresme amb la idea de crear una colla. La resposta va ser bona. Un centenar de persones ja en formen part, de les quals 80 són habituals dels assajos setmanals que cada divendres es fan a l'Escola Sant Jordi de Pineda de Mar. I la proposta té bona acceptació, ja que la colla té 200 seguidors ja a la xarxa social de Facebook. 

Durant l'assemblea, la Colla de Castellers de l'Alt Maresme va triar el color vermell maduixa com a identificatiu del grup. Marc Ruiz va explicar que el repte de l'entitat és consolidar el grup amb la idea de començar les actuacions per a les festes majors de l'estiu vinent. Una de les primeres serà a Malgrat de Mar per Sant Roc. Marc Ruiz va agrair l'ajuda i col·laboració dels ajuntaments de Malgrat, Calella, Palafolls, Pineda, Santa Susanna i Tordera, dels quals va dir que des del primer moment els han acollit amb les portes obertes. El cap de colla també va tenir paraules d'agraïment per a la Colla dels Capgrossos de Mataró, els quals van acompanyar els de l'Alt Maresme en la seva presentació. Segons Marc Ruiz, a través de l'escola dels Capgrossos els nous castellers estan aprenent les tècniques i secrets d'aquesta tradició. 

Els alcaldes de Malgrat, Conxita Campoy; Pineda, Xavier Amor i Santa Susanna, Joan Campolier, així com els regidors de Cultura de Calella, Xavier Arnijas; de Palafolls, Dolors Agüera, i de Tordera, Josep Llorens, van estar al costat de la Colla de Castellers de l'Alt Maresme dissabte durant la seva presentació. L'alcaldessa de Malgrat, en nom dels sis ajuntaments, va expressar el suport a la nova entitat i va destacar la importància de fer accions conjuntes entre els diferents municipis. "En aquests temps que tenim, la cultura no és una despesa, és una inversió. És una inversió important per a tota la nostra població, que suposarà un estalvi indirecte. Al voltant, d'aquestes entitats hi ha uns valors i una disciplina que es beneficia a tots com a societat", va dir Conxita Campoy. Diversos regidors de Malgrat de Mar, del govern i oposició, també van acompanyar els castellers en aquesta presentació pública.

Galeria d'imatges

La nova colla va fer una demostració. Foto: Colla Castellers Alt Maresme

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits