malgratcomunicacio.cat

En directe


L'Ajuntament pagarà als treballadors la resta de la paga extra de nadal del 2012

El govern central, que en el marc de les retallades en plena crisi econòmica va suprimir aquesta paga als treballadors del sector públic, va aprovar a finals de l'any passat un reial decret que permet als Ajuntaments abonar la paga suprimida. Durant els anys 2014 i 2015 l'Ajuntament ja va abonar la part devengada de la paga (seguretat social i IRPF).
 Publicat:
08-01-2016 / 14:32:27
Actualitzat:
08-01-2016 / 14:33:10

L'Ajuntament de Malgrat de Mar pagarà en els propers dies la part restant de la paga extra de nadal de l'any 2012 que els treballadors del consistori no van cobrar per resolució del govern central aquell any. L'executiu de l'Estat va suprimir el juliol de 2012 la paga dels treballadors del sector públic d'aquell any en el marc de les retallades que es van fer a tot el país en plena crisi econòmica.

En els darrers dos anys (2014 i 2015) l'Ajuntament de Malgrat ha abonat als treballadors una part d'aquesta paga, concretament la que es devenga a la Seguretat social i Hisenda. Ara, un Reial Decret del mes de setembre passat i una disposició addicional de la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat, permeten a les corporacions locals fer el pagament de la quantitat restant d'aquesta paga. En el cas de l'Ajuntament de Malgrat aquest pagament suposa gairebé 140.000 euros, on també s'inclouen més de 9.000 euros que corresponen a la part de la paga dels treballadors que actualment no formen part de la plantilla.

L'alcalde Joan Mercader ha explicat que "després d'aprovar els pressupostos l'Ajuntament ha volgut pagar el més ràpid possible la resta de la paga extra de nadal del 2012 que el govern de l'Estat va suprimir de manera injusta. Creiem que aquesta paga és un dret dels treballadors i quan hem tingut l'oportunitat legal de pagar-la ho hem fet. Això ha estat possible gràcies a la bona gestió econòmica de l'Ajuntament." Mercader també ha fet una crida "a totes les administracions públiques a fer el mateix".

El pagament de la part restant de la paga extra de nadal de l'any 2012 és a càrrec dels pressupostos de l'Ajuntament de l'any 2016, que s'han aprovat de forma definitiva aquest dijous durant la sessió plenària del mes de gener.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits