malgratcomunicacio.cat

En directe

Moment de la signatura de l'acord.

La Barretina cedeix l'ús del seu fons documental a l'Ajuntament

L'acord ha fet amb una forma jurídica que cedeix l'ús del fons a l'Ajuntament però no la propietat per un període de 25 anys.Publicat:
18-09-2015 / 15:39:38
Actualitzat:
18-09-2015 / 15:48:52

L'alcalde, Joan Mercader, i la presidenta de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella, Pilar Poch, han signat aquest divendres al matí un conveni per a la cessió i gestió del fons documental de la històrica entitat. L'acord determina que l'Arxiu Municipal en farà ús del fons, però La Barretina continuarà sent propietari.

La Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella és un entitat amb 132 anys d'història. Amb la intenció que aquesta documentació no es perdi i pugui perdurar en el temps, la junta directiva, presidida per Pilar Poch, ha cregut convenient fer arribar aquesta documentació a l'Arxiu Municipal, tal com han fet diverses entitats del poble, com ara el Centre Parroquial, l'Associació de Dones, el Sindicat de Pagesos, entre altres.

La novetat d'aquesta cessió és que es fa amb una forma jurídica que es diu comodat, pel qual es dedeix, per 25 anys, l´ús i no la propietat. A partir d'ara s'iniciarà un procés per inventariar tota la documentació i conservar-la adequadament. La cessió inclou el fons musical, el documental i el bibliogràfic.

El regidor de Cultura, Albert Cuní (PSC), ha destacat que aquesta cessió "és un bé per a l'entitat, per al poble i un valor informatiu, històric i de futur per a tothom". "A més, l'acord posa en valor la tasca que porta a terme l'Arxiu Municipal de conservació i divulgació", ha afegit el regidor. Per la seva part, Joan Piña, historiador i membre de la junta de La Barretina, ha remarcat la impotància que a través d'aquest acord "Malgrat pugui conservar tot aquest llegat històric".  

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits